Check je vaststellingsovereenkomst

vaststellingsovereenkomst
Stel je hebt een baan en wordt al dan niet onverwacht geconfronteerd met een voorstel van de werkgever om het werk voorgoed te verlaten. In de volksmond wordt dat genoemd: een ontslag met wederzijds goedvinden.
In een dergelijk geval wordt er een vaststellingsovereenkomst opgesteld (ook wel VSO genoemd) waarin een tal van afspraken over het opkomende afscheid.
De werknemer wordt geconfronteerd met een situatie waarbij de werkgever kennelijk goed is geïnformeerd en aangeeft dat het allemaal heel redelijk is. Maar de werknemer bevindt zich in een woud van onbegrip en emotionele achtbaan.
Dergelijke gevallen vinden een “thuis” bij mr. Annet van Rijn die gespecialiseerd is in het checken van een exit vaststellingsovereenkomst. Hierbij is haar ervaring dat de meeste overeenkomsten redelijk zijn opgesteld, maar het toch beter is om deze te checken. In een gesprek met de werkgever na de check wordt de VSO perfect gemaakt en door beiden getekend.
De inzet van een procesgerichte advocaat werkt in een dergelijk geval vaak contraproductief. Een werkgever heeft meestal goed geïnformeerd de VSO opgesteld en procederen kost alleen maar veel geld en lijdt tot niet veel meer. De gunfactor die bij een onderhandeling nog aanwezig is, is in het geval van een gevecht totaal verdwenen. Beter is je VSO te laten checken door mr. Annet van Rijn, je krijgt een eerlijk advies waarbij in de meeste gevallen een onderhandeling volgt en in een enkel echt onredelijk aanbod, toch een procedure. Doorgaans worden de kosten van een VSO check vergoed door de werkgever.