Einde samenwoning of einde geregistreerd partnerschap

2Settle Mediators & Juristen

Einde samenwoning of einde geregistreerd partnerschap

verbreken samenwonenHet verbreken van een samenwoning of een geregistreerd partnerschap verschilt in emotie en afspraken niet veel van een echtscheiding. Bovendien moet een geregistreerd partnerschap bij aanwezigheid van kinderen via de rechter en zonder de kinderen door een advocaat bij de gemeente worden ingediend. Een ontbinding geregistreerd partnerschap wordt door onze jurist mediators op professionele wijze begeleidt. Hierbij wordt  een zo efficient mogelijke procedure gekozen zodat uw scheiding snel en zo voordelig mogelijk wordt uitgevoerd.

Verdeling van de boedel

Bij een scheiding hoort het verdelen van de boedel. Met name als er een woning hoort tot de boedel, kan dit een ingewikkeld proces zijn. Onze specialisten adviseren u met betrekking tot het juridische en fiscale kader en stellen de afspraken vast in een convenant. Vanaf dit punt kan de notaris verder met de verdeling of levering van de woning aan één van de partijen of een nieuwe koper.

Met name sinds het nieuwe huwelijksvermogensrecht, dat ook van toepassing is op geregistreerd partnerschap, is de verdeling van een boedel precisiewerk geworden. Laat u hierover goed  informeren.

Ouderschapsplan

scheiden en eigen onderneming

scheiden en eigen onderneming

Zolang partijen in goed overleg uit elkaar gaan, lijkt het niet noodzakelijk om een ouderschapsplan op te stellen. Hierbij wordt vergeten dat het opstellen van een ouderschapsplan een wettelijke plicht is, bovendien is het verstandig meteen afspraken op te stellen. Immers als er spanningen zijn op een later moment, dan is het een stuk lastiger om iedereen rond de tafel te krijgen. Ons advies is derhalve om zo snel mogelijk een ouderschaplan op te stellen.  Meer informatie hierover op onze pagina ouderschapsplan opstellen en-renovatie

Mediator of een eigen jurist?

Een scheiding is nooit leuk, maar samen proberen wij er het beste van te maken. Onze voorkeur gaat altijd uit naar mediation, waarbij u samen met een neutrale deskundige op zoek gaat naar de beste uitkomst van uw scheiding. Hierbij speelt het belang van uw kinderen een grote rol.

Mocht u de voorkeur geven aan een eigen jurist of uw partner is niet bereid om een mediationtraject te volgen, dan is een eigen jurist voor u een goede optie. Onze juristen gaan niet een gevecht aan, maar roberen samen met de jurist van uw ex-partner buiten de rechtbank om tot een oplossing te komen. Dit scheelt u veel stress, tijd en geld. Bovendien voelt u zich gesterkt door uw eigen jurist met veel ervaring op gebied van familierecht.

Indien u meer wil weten, klik op de link of maak een eerste afspraak via de contactknop.

Bij 2settle wordt u in dit proces professioneel begeleid met het oog op een goede juridische en fiscale afwikkeling van uw relatie.