Mediation

2Settle Mediators & Juristen

Mediation

In een mediation proberen klanten  samen  tot een oplossing te komen onder begeleiding van een mediator. In het gesprek vertellen klanten wat hen dwarszit en welke oplossing zij redelijk vinden. Samen met de mediator wordt naar een oplossing gezocht die zoveel mogelijk tegemoet komt aan ieders wens.

Steeds vaker wordt gekozen voor een oplossing in mediation. Heel begrijpelijk omdat mediation heel veel voordelen heeft in vergelijking met een procedure bij de rechtbank. Mediation is sneller, voordeliger, vaak met behoud van een goede relatie, bijna altijd een toekomstbestendige afspraak en het belangrijkste: klanten bepalen zelf in hun toekomst en niet een vreemde in de persoon van een rechter.

Soorten mediation

Mediation is bijna op alle geschillen toepasbaar. Klik op het onderwerp in onderstaande lijst voor meer informatie over dat specifieke rechtsgebied. Voor geschillen die niet voorkomen op onderstaande lijst kunt u het beste even contact opnemen met ons kantoor. Samen met onze medewerkers kan dan worden bekeken of het conflict zich leent voor een mediation

Familierecht:

Echtscheiding, einde geregistreerd partnerschap, beëindiging samenwoning, alimentatie.

Arbeidsconflict, ontslag, een vaststellingsovereenkomst checken.

Kwaliteitseisen bij 2settle mediators&juristen

spreekkamer mediation

mediation in een neutrale omgeving

Bij 2 settle zijn alle mediators tevens jurist. Dit is bij 2 settle een strenge eis omdat bijna alle conflicten te maken hebben met onze nationale of een internationale wet. 2 Settle is van mening dat klanten recht hebben op informatie over het geldende juridische kader waardoor zij goed geïnformeerd een eigen keuze kunnen maken en niet later voor voldongen feiten komen te staan. Daarnaast zijn onze mediators Mfn geregistreerd en vanuit deze registratie verplicht tot het doen van jaarlijkse bijscholing.

Vrijblijvende mediationtest

Bent u nog niet overtuigd? Doe dan de gratis check: twee of meer vragen met een “ja” betekent dat uw situatie geschikt is voor mediation:

  1. U heeft er belang bij dat het conflict wordt opgelost
  2. u wilt een snelle oplossing
  3. u wilt een oplossing, geen uitspraak
  4. er is sprake van een (langdurige) relatie met de andere partij
  5. ook in de toekomst heeft u met de andere partij te maken
  6. u wilt een oplossing die toekomstbestendig is
  7. u verwacht zo een betere oplossing dan via de rechter
  8. er is sprake van een communicatiestoring al dan niet met onenigheid en frustratie etc.
  9. u vindt het belangrijk dat de zaak vertrouwelijk behandeld wordt

Voelt u zich beter op uw gemak met een eigen jurist aan uw zijde? Klik dan door naar deze pagina voor meer informatie.

Wilt u meer weten over de kosten van mediation? Ga dan naar de pagina tarieven.