voorbeeld

2Settle Mediators & Juristen

Maak van je echtscheiding een nieuwe start

De keuze voor een echtscheiding is kiezen voor een nieuwe start: kijken naar de toekomst in plaats van het verleden. Zoeken naar mogelijkheden om de toekomst voor jullie beiden en mogelijke kinderen zo goed mogelijk vorm te geven.

Echtscheiding is een emotioneel en ingewikkeld proces. Ooit heeft u besloten te gaan samenwonen of met elkaar te trouwen. Het lijkt logisch ook samen te scheiden en dat is gelukkig in de meeste gevallen goed mogelijk. echtscheiding parkstad

Bij 2settle wordt in een kosteloos regiegesprek eerst bekeken welke route voor u het beste is. Onze voorkeur gaat uit naar mediation, maar wenst u elk een eigen jurist dan is dat ook mogelijk.

Wij ontvangen je bij voorkeur op ons kantoor, maar een afspraak thuis kan ook worden gemaakt.

 

Echtscheiding in mediation of met eigen jurist

Binnen 2 settle heb je de keuze of je een echtscheiding in mediation of met bijstand van een eigen jurist wil voeren? In beide gevallen is het een jurist die het proces begeleidt.

– Echtscheiding in mediation

De ervaring leert dat een echtscheiding procedure met twee advocaten contraproductief, duur en tijdrovend is. Partijen staan lijnrecht tegenover elkaar en de emoties laaien alleen nog maar verder op in plaats van het onder controle brengen ervan. Mediation slaat een brug tussen beide partijen in plaats het conflict alleen nog maar te vergroten. Hierdoor kunnen oplossingen gevonden worden waar beide partijen tevreden mee zijn in plaats van een rechter die voor hen beslist. Het risico op een vechtscheiding is hierdoor klein waardoor partijen zich na de echtscheiding kunnen richten op nieuwe perspectieven in de toekomst, als collega-ouders dan wel ex partners.

Helaas kiezen mensen al snel voor een advocaat omdat zij in de veronderstelling zijn dat “praten niet langer mogelijk is”. Ten onrechte gaat men er dan vanuit dat mediation een gepasseerd station is. Echter mediation is nu juist een manier om communicatie tussen