Ondernemingsrecht

2Settle Mediators & Juristen

2settle business

Een professionele juridische dienstverlening is van toenemend belang voor bedrijven. Bij de meeste besluiten spelen juridische overwegingen een belangrijke rol. Wij sluiten aan bij uw vragen en denken indien gewenst buiten het juridische kader met u mee.

Onze zakelijke juridische dienstverlening

 

Arbeidsrecht

Het Nederlandse arbeidsrecht is niet eenvoudig en aan verandering onderhevig. Talloze vragen kunnen op uw afkomen. Onze arbeidsjuristen staan u bij in vraagstukken zoals:

  • ontslagbegeleiding
  • opstellen van diverse soorten contracten zoals arbeids-, samenwerkings- en aandeelhoudersovereenkomsten e.v.
  • toepasselijkheid of uitleg CAO
  • ziekteverzuim
  • tot stand komen en opstellen vaststellings- of beëidigingsovereenkomst
  • advisering en begeleiding arbeidsconflicten of zakelijke geschillen
  • etc.

 

Conflict met mede bestuurder/aandeelhouder/cliënt/leverancier/etc.

Een conflict kan de beste overkomen, het gevecht is echter een keuze. 2settle geeft altijd de voorkeur aan een oplossing rond de tafel. Dit kan via mediation, maar ook in onderhandeling met elk een eigen jurist. Pas als dit niet mogelijk is, stellen wij een gerechtelijke procedure voor. Gelukkig lukt het ons in de meeste gevallen om rond de tafel tot een oplossing te komen. Dat scheelt u in tijd en kosten.

Mediation en onderhandelen is een vak apart, wij werken volgens de Harvard onderhandelingsmethode. Het is beter een professional in te schakelen dan een bekende die “dit zaakje wel even zal oplossen”. In de meeste gevallen is de ander na het falen meestal niet meer te bewegen naar de mediationtafel en belandt u in een dure gerechtelijke procedure. 2 settle staat voor 95% slagingskans.

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation is een gereedschap wat steeds vaker wordt ingezet. Arbodiensten kunnen moeilijk ingaan op uw verzoek om te sturen naar een beëindigingsovereenkomst ingeval van een conflict. Uw verzoek heeft echter maar één juist antwoord: “Probeer mediation, daar zijn mogelijkheden om samen tot een oplossing te komen”.  Tijdens een arbeidsmediation krijgen beide partijen de kans om hun verhaal te doen, waarbij het onderliggende belang leidend is. Dat leidt in de meeste gevallen tot goede en vaak vooraf niet voorzienbare oplossingen in een zo groot mogelijke win-win setting. Onze mediators zijn tevens universitair geschoolde arbeidsjuristen, hierdoor kennen zij het juridische kader en zullen deze tijdens de gesprekken schetsen.

lees verder op de pagina:

 

Pre-mediation… stevige banden, zorgen voor rust in de scherpe bochten

Mediation zonder conflict kan en is een uiterst waardevolle toevoeging bij bedrijfsovername of nieuwe samenwerking. Toch bereiden partijen zich zelden goed voor op de feitelijke samenwerking in tegenstelling tot de aandacht en kosten die aan de financiële kant van de overname wordt besteed.

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de familiebedrijven na overname binnen twee jaar failliet gaat. Een goede voorbereiding vooraf had dit wellicht kunnen voorkomen.

Pre-mediation is een waardevolle investering, niet alleen de financiële zaken zijn dan geregeld, maar er is bewust vooraf over de inhoud van samenwerking, toekomst inclusief rampscenario’s nagedacht.

Onderneming en echtscheiding

Een echtscheiding van een ondernemer verloopt anders dan een reguliere echtscheiding. 2settle business ES is een op deze specifieke behoefte ontworpen product. Hierdoor wordt een echtscheiding met onderneming professioneel, neutraal, vlot en voor minder kosten afgehandeld.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de pagina: