Tarieven

2Settle Mediators & Juristen

Tarieven

goedkope scheidingEen mediation scheelt u behoorlijk in uw beurs. De reden hiervoor is dat een mediation sneller is en dus minder uren kost. Daarnaast ligt het uurtarief van een mediator een stuk lager dan dat van een advocaat en kunnen de kosten ook nog eens worden gedeeld.

Voor personen die in aanmerking komen voor gesubsidieerde bijstand, een zogenoemde toevoeging, is de eigen bijdrage bij mediation ook nog eens een stuk lager ten opzichte van een advocaat.

Kortom, een mediation kent ook vele financiële voordelen ten opzichte van gerechtelijke procedures. Tijdens de gratis intake wordt bekeken welk van de onderstaande mogelijkheden voor u mogelijk en gewenst is.

 

Gesubsidieerde bijstand goedkope echtscheiding heerlen

Indien er recht is op gesubsidieerde rechtsbijstand, een zogeheten toevoeging, dan vragen wij dit voor u aan. De eigen bijdrage is bij mediation gering (€ 56,00 of € 112,00, afhankelijk van inkomen). Op de site van de Raad voor Rechtsbijstand kunt u nakijken of u in aanmerking komt voor een toevoeging: https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen/inkomensnormen

Hier komen alleen nog eventueel de griffiekosten bij, waarbij ook rekening wordt gehouden met de toevoeging en een lager tarief wordt gehanteerd van € 41,50. Naast deze vast bedragen komen er verder geen kosten meer bij.

 

Bijzondere bijstand

Indien u in aanmerking komt voor bijzondere bijstand worden de eigen bijdrage en griffiekosten vergoed. In dat geval is een echtscheiding voor u gratis. Meer informatie over bijzonder bijstand vindt u op de website van de gemeente waar u woonachtig bent.

 

Uurtarief

Is er weinig te regelen en is er onderling al veel besproken, dan is een procedure op uurtarief voor u de beste keuze. Tijdens de gratis intake kunt u aangeven gebruik te willen maken van onze invulconvenanten. U bereidt in dat geval zelf uw echtscheiding voor, de jurist mediator van 2 settle checkt en maakt het stuk juridisch sluitend.

Bij 2 settle mediation wordt een instap tarief gehanteerd vanaf  € 37,50 tot € 75,- per uur exclusief BTW.

 

Vast bedrag

Bij reguliere echtscheidingen/conflicten kan naast een vast uurtarief gekozen worden voor een all-in prijs voor begeleiding en afhandeling van de hele echtscheiding, afhankelijk van de modules die nodig zijn. Hier komen alleen de griffiekosten van de rechtbank bij.

 

Flitsscheiding binnen 10 dagen

Heeft u onderling al veel gesproken, bestaat er grotendeels overeenstemming en wenst u een zeer snelle scheiding, dan kunt u kiezen voor onze spoedprocedure. Dit houdt in dat binnen 10 dagen alle mediationgesprekken hebben plaatsgevonden en alle stukken klaarliggen om in te dienen bij de rechtbank.

Bij 2 settle wordt een vaste prijs gehanteerd voor deze spoedprocedure, waarover wij u graag informeren in een eerste kosteloos intakegesprek. snel scheiden heerlen

 

Juridisch advies

De kosten bestaan uit het honorarium van de jurist. Bij 2 settle wordt een vast regulier uurtarief gehanteerd voor juridische kwesties zonder mediation. Indien gewenst wordt vooraf een schatting van de kosten gegeven, rekening houdend met de wensen van partijen.

2 settle heeft haar dienstverlening zo ontworpen dat deze het beste aansluit bij de behoeftes van haar cliënten. 98% van onze zaken heeft tot een goed resultaat geleid. Juist vanwege deze geweldige resultaten houdt 2 settle haar diensten toegankelijk middels een concurrerend tarief.

Wij verwelkomen u graag tijdens een gratis intakegesprek bij ons op kantoor!